02.XI.2010

Вазовци „събудиха“ града

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

  Празникът на едно училище се превръща в личен празник на всеки, който по един или друг начин се е докоснал до нещо, свързано с него. Не само защото СОУ “Иван Вазов” е едно от училищата с дълга история и впечатляващи резултати от учебно-възпитателната дейност, не само защото носи името на един велик българин, а защото в действителност се е превърнало за жителите на малкото ни градче в емблематично място, в което децата на Вършец получават най-доброто в образованието.
  То е мястото, което кипи от детска глъч, от учителски ентусиазъм и родителска помощ. Всички заедно са градили и продължаваме да градим своето училище, училището на децата си и на техните деца.
  Много думи, изразяващи високата оценка за работата на училището бяха изречени в днешния празничен ден. Много показаха талантливите му възпитаници. Много успехи бяха отбелязани в поздрава на г-жа Ангелова – директор на училището и г-жа Бончева – кмет на община Вършец. С бурни аплодисменти бе посрещнат и г-н Тимчев – новият носител на званието “Заслужил учител” на годината.
  Как могат да бъдат изредени имената на всички директори, учители, съмишленици, оставили част от своя живот и творчески път тук, на това място? По-важно е да се каже, че без това училище градът ни не би бил и няма да бъде същият. То е част от неговата история, то е част от културно-образователната му идентичност.
  Да пожелаем “НА ДОБЪР ЧАС” на всички вас, достойни носители на името “Млади Вазовци”!