01.X.2011

С търпимост и разбиране към всички

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

  На 1 октомври по идея на учителите, родителите и учениците от 1-ви до 5-ти клас на СОУ „Иван Вазов” – град Вършец беше украсено Дърво на толерантността по повод инициативата на ЦМЕДТ „Амалипе” за мирен протест в подкрепа на реда и спазване на законите в държавата.
  То изрази с цветовете си нашата надежда за един по-добър свят, свят без ксенофобия и етническа омраза, свят на достойнството и ценността на човешката личност. И ни напомни, че където и да живеем, какъвто и цвят на кожата да имаме, трябва да споделяме с другите нашите стремежи и мечти, нашето съкровено желание за мир и разбирателство.
  В корпус 2 на училището учениците от 6-ти до 12-ти клас украсиха с картини и цветя Стената на толерантността. Всеки клас написа своето послание за разбирателство, взаимно уважение, обич, спокойствие и мир.
  Многообразието в света ни учи колко пъстър и красив е живота, колко различни начини има да изразим себе си. Независимо къде живеем, как си изкарваме хляба, в какво вярваме, всички искаме едно и също - да споделим с другите своя свят, чувствата си, възможностите си, красотата, която притежаваме, да дадем някому любовта си. Точно тези прилики ни обединяват и ни подтикват да бъдем толерантни. Толерантността е отношение към нещата, начин да приемем различното от нас, като му дадем свобода да бъде себе си. Толерантността е търпимост, приемане, разбиране, уважение. Толерантността ни отваря очите, за да видим, че красивото е точно в различието.

(коментирай тази новина)