21.XII.2011

Фонд за подпомагане на деца в нужда учредиха гимназисти от СОУ „Иван Вазов“ в най-светлата седмица на Рождество Христово

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

  Малки и големи възпитаници на СОУ „Иван Вазов“ - град Вършец обединиха усилията си и броени дни преди Коледа учредиха Фонд за подпомагане на деца в нужда. Инициативата бе обявена по време на двучасов концерт в читалище „Христо Ботев“, в който участваха талантливите деца на града, обучаващи се в училището.
  Новосъздаденият фонд е коледният подарък на тазгодишните випускници от 12A клас с класен ръководител Венета Максимова за всички ученици. Той ще бъде достъпен за ученици от гимназията без значение на възраст, пол и етнос. Единственото условие за ползването му е учениците да докажат, че искат да си помогнат и сами, т. е - да нямат неизвинени отсъствия и успехът им да е над Добър /4/.
  Инициативността на организаторите бе подкрепена от всички ученици - от най-малките, които рисуваха и дариха картички, картини и сурвачки, до завършващите догодина 11A клас с класен ръководител Росица Стаева, които организира благотворителен базар за продажбата им и също внесоха своя принос в касата на Фонда. В снежните дни Духов оркестър „Дефилир“ добави към базара и своето коледно настроение.
  Дни преди Рождество Христово концерта събра в залата както ученици и преподаватели, така и жители на града, които от сърце дариха средства. Пред препълнената зала свои изпълнения представиха Мажоретният състав към гимназията, прекрасните момичета от Група „Joy“, танцьори, духов оркестър „Дефилир“. Актьорски способности показаха и гимназисти, които вече участваха в няколко училищни театрални постановки. Своя поздрав на английски език по повод настъпващите празници представиха и учениците на Катя Замфирова. Всички получиха своя поздрав от директора г-жа Ани Ангелова, която за пореден път застана зад добрите идеи на ученици и преподаватели.
  Инициативите бяха и поредната проява преди коледните празници, посветена на идеята Деца помагат на деца. В светлата седмица ученици от 9Б клас с класен ръководител Елена Петрова избраха да заместят традиционното си тържество, като честват Рождество Христово заедно с децата от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Люба Тенева“ в град Берковица.
  Без помпозни думи и с много човешка сърдечност, така преминаха проявите, с която изпращаме 2011 година. Нека заедно си пожелаем споделено щастие и добрина, и се помолим за здраве и съпричастност, за прошка и шанс за всеки.
  Весели празници от името на СОУ „Иван Вазов“ – град Вършец!

Елена Петрова

(коментирай тази новина)