14.II.2012

Празникът Свети Валентин – част от националната АНТИСПИН кампания „Презерватирай се“

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

   Ученическият съвет, стипендиантите от Спешен фонд към ФАБ, учениците от 6В, 7В, 9Б класове и полуинтернатните групи се включиха в организирането на кампанията АНТИСПИН – „Презерватирай се“, проведена в СОУ „Иван Вазов” на 14 февруари – Деня на Свети Валентин.
   Червената панделка, символ на световните усилия в борбата срещу СПИН беше поставена на видно място от учениците от 9Б клас, които подготвиха информационни материали за сексуалното и репродуктивно здраве – начините за предпазване от сексуално предавани инфекции и популяризиране на употребата на презервативи сред младите хора.
   Стотици изработени от децата картички бяха пуснати в кутиите за валентинки, поставени в двата корпуса на училището. Малки и големи ученици се радваха на разменените послания под мотото „Ако се научим да обичаме, нашият свят ще стане по-добър“. Червените сърчица, знак на любовта, украсиха класните стаи, компютърните зали, ученическият стол. Специален подарък, подготвен от децата от квартал „Изток“ получи г-жа Ани Ангелова, Директор на училището. Председателя на Ученическия съвет – Иванжелин Мишева също беше изненадана приятно с розов балон-сърце от свой съученик. Много радост донесоха на Ива Тачева, Бисер Калоянов и Милена Миткова наградите за най-активно участие в организирането на празника. На дъските в класните стаи се изписваха от любовни послания на велики поети като Шекспир до простичкото, но искрено „Обичам те!“ – думите, които често забравяме да кажем на някого в забързания ритъм на ежедневието. Нека ги произнасяме по-често, за да направим щастливи хората, които наистина са важни за нас!

(коментирай тази новина)