28.IV.2012

Втора победа на Регионалното
състезание „Spelling Bee“

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

  След като през 2011 г. Любослав Калоянов Асенов стана първия победител в първото регионално състезание по „Spelling Bee“, ето че тази година СОУ „Иван Вазов“ отново грабна първото място и накара ученици и учители от елитни училища да признаят уменията и победния дух на нашите възпитаници.
  На 28 април 2012 г., събота, от 11:00 часа в София, Враца, Велико Търново, Разград, Варна, Бургас, Пловдив, Хасково, Смолян и Банско се проведоха регионалните квалификации на второто национално състезание по правопис на английски език (Bulgarian National English Spelling Bee). Двеста ученика, класирани на първо място в своето училище от първия етап на съревнованието, премериха знания и присъствие на духа във втория етап на състезанието, като само двадесет се класираха за финала на 12 май в гр.София.
  Победител в регионалното състезание, проведено в актовата зала на СОУ „Христо Ботев“, гр.Враца, е нашия четвъртокласник Даниел Добрев Баталски. Той се пребори с 22 ученика от училища във Враца, Видин, Мездра, Козлодуй, Бяла Слатина, Брегово, Лом, Монтана, Търнава, Габаре, Хърлец, Зверино, Чипровци и Брусарци. Всички участници бяха много добре подготвени и състезанието продължи в 15 тура като думите ставаха все по-дълги и сложни. На финала останаха само двама участника, но съперника на Дани сгреши при спелуването на думата „miscellaneous“. Дани я спелува вярно и получи своята дума –„inconvenience“, с която стана победител и се класира за финала в София. Там ще се съревновава с финалистите и полуфиналистите от всички регионални състезания. Наградата за Даниел е едноседмичен езиков лагер.
  Да пожелаем на Дани успех и на националното състезание и приятни емоции на заслужения лагер.

(коментирай тази новина)