24.V.2012

Млади и способни зрелостници изпрати
СОУ „Иван Вазов“ в Денят на
Славянската писменост и култура

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

 С тържествена церемония и празнично шествие СОУ „Иван Вазов“ отбеляза най-българския ден в годината – 24 май. Продължилият близо седмица дъжд отстъпи пред емоцията на ученици, преподаватели и близки, и даде шанс на гимназията да изпрати поредният випуск в своята история.
 Празникът на духовността започна с издигане знамето на България под звуците на химна на страната, и продължи с много цветя, емоции и нескрити сълзи. Присъстващите поздравиха кметът на община Вършец инж. Иван Лазаров, заместник-кметът Петър Стефанов, председателят на местния парламент инж. Анатоли Димитров и директора на училището Ани Ангелова.
 В речта си към празнуващите г-жа Ангелова сподели гордостта на всички от успехите на малките и големи възпитаници на училището, които донесоха радост и популярност за гимназията и града ни в страната и чужбина. Призьори и победители в състезания, олимпиади и конкурси, своите плакети и почетни отличия получиха отличниците на випуск 2012 Жасмина Костадинова, безапелационен победител в множество национални състезания по физика, и Ясен Анжело Гичев. Награди и грамоти бяха раздадени на Даниел Баталски, класирал се на пето място в англоезичното национално състезание Spelling Bee сред 4 500 ученици, духов оркестър „Дефилир“ начело с Димитър Пеев, първенец във всички надсвирвания и конкурси, и канен гост на празници в цялата страна, танцовите формации, ръководени от Невена Стоянова. Отличени в различни сфери на образованието и извънкласните дейности бяха още десетки ученици и преподаватели, сред които Васил Недков и Луиза Лъчезарова от 11A клас, за своя филм „Нанотехнологии“, призьор в 40-тата сесия за Млади физици във Варна през 2012 година и много други, младите математици на училището, 12–те финалисти от национално състезание на Сдружението на българските начални учители, отборите по волейбол, тенис на маса и млад огнеборец.
 Празникът на духовността донесе наградата Заслужил учител на класните ръководител на 12A клас Венета Максимова и 4A клас Петя Сълкова, връчвана ежегодно за високи педагогически постижения. СОУ „Иван Вазов“. За първа година СОУ „Иван Вазов“ присъжда званието на двама учители – от начален и горен курс на образование.
 Випуск 2012 се сбогува с училището и преподавателите под звуците на училищният звънец, а с нескрито вълнение класните ръководители Венета Максимова и Емилия Русимова приеха огромното количество цветя на уважение от своите възпитаници. „Изпращаме ученици, за които вярваме, че от утре ще бъдат наши приятели“, споделиха преподавателите.
 Традиционното празнично шествие на младостта и красотата премина по улиците на града под звуците на училищния духов оркестър, водено от красивите и умни момичета и момчета, зрелостници на гимназията и бъдещи лекари, учители, адвокати.
 Пред сградата на местното читалище кметът на общината инж. Лазаров и председателят на Общински съвет инж. Димитров връчиха наградите на кметството за отличниците.

Елена Петрова

(коментирай тази новина)