31.X.2012

Англоезичните паралелки на СОУ „Иван Вазов“,
гр. Вършец честваха Денят на Вси светии

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

  С традиционно парти на Хелоуин англоезичните паралелки от елитното училище почетоха Денят на Вси светии в края на месец октомври. Празникът, често отричан от по-възрастното поколение, бе повод и малките ученици да се запознаят с традициите на англоговорящите държави.
  За да учиш и общуваш свободно на чужд език е нужно да познаваш поне част от културата на съответната държава, категорични са преподавателите по английски език в училището. Елена Петрова, Катя Замфирова, Петя Денчева и Мирослава Георгиева организираха забавна и ползотворна среща с обичаите на този ден в сградата на ОДК в града. Изучаването на езика, на който общува целият свят, отдавна се е пренесъл извън рамките на стандартните учебници, а СОУ „И. Вазов” вече работи както с интерактивни дъски и творческо учене, така и с неформално усвояване на знания. Това е и един от начините да покажем на децата, че дори един обикновен празник не може да мине без достатъчно езикови познания, особено за младото поколение ученици, които вече са граждани на света, смятат преподавателите.
  Поредица от игри, свързани с познанията за празника, решаването на кръстословици, конкурс за най-успешен костюм и най-оригинална тиква, направа на плашило, оформянето на текстове за празника. Така учениците преобразиха скучният делничен ден. Сред наградите, връчени от старши учителят на методическото обединение по езици Вилия Крумова, бяха книги с познавателен характер за световната история, сувенири и канцеларски материали.
  Следващата проява на англоезичните паралелки през тази учебна година ще бъда свързана с българските традиции. В началото на месец март учениците ще сформират творческа работилница за мартеници. Продажбата им ще вкара всички събрани средства в училищният благотворителен фонд, който вече две години се ползва за подпомагане на социално слаби ученици.

Елена Петрова

(коментирай тази новина)