22.III.2013

СОУ „Иван Вазов“ участва в състезанието Spelling Bee
за трета поредна година

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

  Даниел Добрев Баталски се класира на първо място в училищния кръг на Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee, което се проведе на 22.03.2013 г. в СОУ „Иван Вазов“, гр.Вършец, обл.Монтана. Даниел Добрев Баталски спелува правилно думата autumn и победи Преслав Калоянов Асенов, който се класира на второ място. И двамата ученици се класират за регионалното състезание, което ще се проведе на 20 април в гр.Монтана. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 11 май в хотел Хилтън в София.

  Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 5500 ученици на възраст от 9 до 14 години се състезаваха в 236 училища в страната през седмицата от 18 до 23 март 2013 г. Участниците се подготвяха по предварително изготвен списък от 500 думи в продължение на три месеца заедно със своите преподаватели по английски език - Петя Денчева и Катя Замфирова.

  Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

  Да пожелаем успех на Даниел и Преслав в регионалното състезание!

Петя Денчева