20.IV.2013

Ученик от СОУ „Иван Вазов” – отново победител в Регионално състезание Spelling Bee

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

  Състезанието по английски език - Spelling Bee се организира и провежда в СОУ „Иван Вазов” по инициатива на преподавателките по английски език Петя Денчева и Катя Замфирова. След като бяха излъчени победителите в училищния кръг, дойде време и за регионалните състезания, които се проведоха на 20 април 2013г. /събота/ от 11:00 часа едновременно в Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. Класираните на първо и второ място в своето училище от първия етап на съревнованието, премериха знания и присъствие на духа във втория етап на състезанието.
  Регионалното състезание за училищата от областите Враца, Видин и Монтана се проведе в актовата зала ма ПМГ „Св. Климент Охридски”, гр. Монтана.
  Първият етап на състезанието беше между класираните на второ място в училищните кръгове. Представител на СОУ „Иван Вазов” беше най-малкият участник в надпреварата - Преслав Асенов, който се представи достойно.
  Последва съревнованието между победителите в училищните кръгове. Ние бяхме представени от нашия петокласник Даниел Добрев Баталски. Той се съревновава с 21 ученика от различни училища. Всички участници бяха много добре подготвени и състезанието продължи 2 часа в 60 тура като думите ставаха все по-дълги и сложни. На финала останаха само двама участника и след като думите по предварително подготвеният списък свършиха, журито извади речника и участниците започнаха да спелуват думи, които съм им непознати. Съперникът на Дани сгреши при спелуването на думата „PENALTY“. Дани я спелува вярно и получи своята дума –„TUNNEL“, с която стана победител и се класира за финала се на Третото национално състезание по правопис на английски език (Bulgarian National English Spelling Bee) в гр.София. Там ще се съревновава с финалистите от всички регионални състезания.
  Да пожелаем на Дани успех и на националното състезание, което ще се проведе на 11.05.2013г. в хотел „Хилтън” гр.София!

Петя Денчева
Катя Замфирова