24.V.2013

24 май - най-българския ден в годината

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

  Верни на традицията, колектив и ученици от гимназия „Иван Вазов” и тази година изпълниха със смисъл най-българския ден в годината. Упоритата работа на всички през учебната година даде достатъчно поводи за радост и гордост на преподаватели, ученици, родители и близки, които изпълниха двора на най-голямото средищно училище на територията на общината в празничния ден.
  Тържествената церемония започна точно в девет часа и издигане знамето на Република България от отличника на 10Б клас Лазар Алипиев под звуците на химна на страната, и продължи с много цветя, емоции и пожелания. Присъстващите бяха поздравени от кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров, председателя на местния парламент инж. Анатоли Димитров, секретаря Даниела Тодорова, директора на училището Ани Ангелова и свещеноиконом Петко Балджиев. В речите си до випуски 2013 гостите изразиха благодарността си към отличените тази година ученици заради техния истински труд под вещите наставления на преподавателите им. Те споделиха гордостта си от факта, че малък като численост Вършец всяка година преборва конкуренцията както в национален, така и в международен мащаб. От своя страна Мария Симова и Димитринка Георгиева от 12А клас отговориха емоционално от името на завършващите и с нескрито вълнение посъветваха първокласниците да ценят всяка минута в училището.
  Випуск 2013 се сбогува с училището и преподавателите под звуците на училищният звънец, а с нескрито вълнение класните ръководители Росица Стаева и Любов Христова приеха огромното количество цветя на уважение от своите възпитаници.
  Особено емоционален тази година бе фактът, че кмета на общината инж. Иван Лазаров връчи лично наградата за отличен успех на своя син Михаил, който заслужено бе сред отличниците на випуска. Родетелски сълзи на радост имаше и за останалите отличници: Цветина Митова, Петър Бонев, Георги Бонев, Русиана Тодорова, Гаврил Войнов, Кристина Василева, Поля Иванова, Луиза Лъчезарова, Теодора Димитрова, Димитринка Георгиева, Елеонора Милкова.
  Директорът на елитното училище Ани Ангелова поздрави и връчи наградите на множество екипи, отбори и индивидуални участници в олимпиади, състезания и конкурси, благодарение на които името на град Вършец все по-често се споменава с гордост и интерес на различни национални и международни форуми. Директорът обяви и старта и на поредния спечелен от училището проект – „Мостове към света” с нови 11 дейности за учениците, сред които летни школи, клубове по занаятчийство и много други, разработен след проучване интересите на школниците в гимназията.
  Празникът на духовността, който е и най-дълго отбелязваният в българската история, вече над 200 години, завърши с традиционното шествие по улиците на града, което ежегодно е сред събитията в града, на които и жители, и гости, се радват от сърце. Заради децата си и заради спомените от младите години. Честит празник на всички!