17.XII.2013

Град Вършец зае достойно място сред българските туристически перли в англоезичен филм на гимназисти от СОУ „И. Вазов”

  Иновативен подход в изучаването и представянето на своите знания по английски език предложи за поредна година СОУ „И. Вазов”, гр. Вършец. Близо два месеца ученици от 9Б клас с преподавател по английски език Елена Петрова работиха по изготвянето на англоезичен филм с туристическа тематика. В близо 30 минутния филм са представени както едни от най-често посещаваните обекти в страната, така и част от не толкова популярни такива в световен мащаб. Така редом до Белоградчишките скали, Перперикон, Водопадите в Крушуна, Казанлъшката гробница, пещерите Магура и Леденика и други се нареди и Вършец.
  Все по-упорито възвръщащ славата си на туристическа перла на Северозапада, градът е представен като атракция и спа дестинация за хора от всякакъв произход и с различни възможности. Това е първият опит на местните ученици от езиковата паралелка да представят града си пред потенциални туристи от чужбина и сами да преценят какво си струва да им покажат.
  По интересен и разчупен начин младежите вплетоха картина, звук и слово за реализация на проекта, представен пред училищното ръководство и учениците от всички паралелки с изучаване на английски език в гимназията. Всички получиха като подарък и специално издадената за представянето на филма цветна брошура на гр. Вършец. Тя е направена отново от инициаторите и също е на английски език. В нея са включени първият в Европа паметник на руския бард Владимир Висоцки, облагороденият и обгрижван от местна инициативна група водопад Райски кът, местни кътчета и хотели за отдих и други. Проектът за брошура ще бъде подарен на община Благоевград от децата и техният ръководител като част от възможно рекламиране на града ни при необходимост.
  Филмът може да бъде видян на електронната страница на училището, заедно с всички иновативни начини за засилване на интереса към изучаване езика на Шекспир, реализирани с инициативни ученици и преподавателите им.СВАЛИ ФИЛМА  

СВАЛИ БРОШУРАТА