12.IV.2014

Ученик от СОУ „Иван Вазов“ – отново победител в Регионално състезание

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

  Състезанието по английски език - Spelling Bee се организира и провежда в СОУ „Иван Вазов“ по инициатива на преподавателките по английски език Петя Денчева и Катя Замфирова. След като бяха излъчени победителите в училищния кръг, дойде време и за регионалните състезания, които се проведоха на 12 април 2014г. /събота/ от 11:00 часа едновременно в 10 града на България. Класираните на първо и второ място в своето училище от първия етап на съревнованието, премериха знания и присъствие на духа във втория етап на състезанието.
  Регионалното състезание за училищата от областите Враца, Видин и Монтана се проведе в актовата зала на СОУ „Козма Тричков“, гр. Враца.
  Първият етап на състезанието беше между класираните на второ място в училищните кръгове. Представител на СОУ „Иван Вазов“ беше най-малкият участник в надпреварата - Дейвид Петров – 4 клас, който се представи достойно и зае трето място.
  Последва съревнованието между победителите в училищните кръгове. Ние бяхме представени от нашия шестокласник Даниел Добрев Баталски. Той се съревновава с 25 ученици от различни училища. Всички участници бяха много добре подготвени и състезанието продължи около 2 часа, като думите ставаха все по-дълги и сложни. На финала останаха само двама участника, на които журито даде да спелуват думи, които не са по предварително подготвеният списък, а непознати. Съперникът на Дани сгреши при спелуването на думата „LAGOON“. Дани я спелува вярно и получи своята дума – „BREEZE“, с която стана победител и се класира за финала на Четвъртото национално състезание по правопис на английски език (Bulgarian National English Spelling Bee) в гр.София. Там ще се съревновава с финалистите от всички регионални състезания.
  Да пожелаем на Дани успех и на националното състезание, което ще се проведе на 10.05.2014г. в гр.София!

Петя Денчева
Катя Замфирова