16.XI.2014

Ученици от СОУ „Иван Вазов“ впечатлиха журито на VІІ Национално състезание за ключови компетентности по природни науки

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

  На 15 и 16 ноември 2014 г. СОУ „Иван Вазов“ бе поканено чрез Регионален инспекторат – Монтана да представи областта на VІІ Национално състезание за ключови компетентности по природни науки.
  Нашият отбор бе от двама ученици, съгласно регламента на състезанието – Преслав Калоянов Асенов от VІ а клас и Александра Йосифова Алексиева от ІХ б клас.
  Задачите, които се представят на този формат състезания изискват богата култура и комбинативно мислене. Участниците трябва да интерпретират определен казус от различни гледни точки. Смисълът е да се прилага интердисциплинарният подход при решаването на заданията и да се демонстрират ключови компетентности по химия и опазване на околната среда, физика и астрономия и биология и здравно образование.
  Нашите представители за първи път участват в този формат. Те се представиха достойно, като Преслав Калоянов впечатли аудиторията с комбинативната си мисъл и широки познания.
  Журито и залата станаха на крака и с ръкопляскания изразиха възхищението си от малкия ученик.
  И въпреки, че в регламента на състезанието няма индивидуални награди, те единодушно решиха и присъдиха специална награда за най-малкия участник, чиито умения надхвърлят знанията му за възрастта.

  Браво на нашите възпитаници!

  В продължение на събитието в СОУ „Иван Вазов“ ще се проведат вътрешни състезания по формата за мотивиране на учениците към участие и по-висока резултатност в учебния процес.