21.XI.2014

Православните традиции в дейностите
по интереси в ПИГ 3 клас

ВИЖ ОЩЕ СНИМКИ

  Семейството е Ноев ковчег в потопа на живота. От него идват истинските добродетели – любовта, верността, мирът и трудолюбието.
  В ценностната система на българина семейството е заемало и заема главно място.
  „Няма път, който да не започва от къщата и няма по-добро училище от семейството” – казват мъдреците. Ето защо семейството трябва да бъде една добра школа за нашите деца. Да ги учи на човечност, да им покаже верния път в живота, да ги направи личности.
  На 21.11.2014 година, Ден на християнското семейство в ПИГ 3 клас се проведе открит урок в модул „Дейности по интереси“. Присъстваха госпожа Ани Ангелова, Рени Спасова, възпитатели и учители. С много ентусиазъм учениците от ПИГ пресъздадоха обичаи, свързани с Деня на християнското семейство. По предварително направен план бяха подготвени стихотворения и постове на празника. Атмосферата беше едновременно по семейному топла, но и тържествена. Така децата се докоснаха до изконните ценности, които ни правят по-уверени, по-мъдри, повече хора.
  Празника се пренесе в храм „Свети Георги“, където духов оркестър „Дефилир“ и част от третокласниците внесоха тържественост и умиление в църковната обител.